octocool

Zašto baš iverter klime, a ne neki drugi vid grejanja

Inverter klime

Toplotna pumpa

Gas

Drva / Pelet

Ne dozvolite da Vam se smrzavaju stopala

Bez obzira na spoljne uslove, možete se osloniti na klima uređaje da stvore optimalno okruženje koje će vam omogućiti udobnost i zaštitu od neprijatne hladnoće. Ne morate da brinete o smrzavanju stopala, jer klima uređaji održavaju temperaturu na konstantnom nivou, pružajući vam ugodno okruženje za Vaš dom.

Pozovite nas i rešite se nelagodnosti

Lako se koristi

Klima uređaji su jednostavni za korišćenje i omogućavaju vam da se fokusirate na stvari koje su Vam važne u životu. Samim tim, možete izdvojiti više vremena i energije za svoje prioritete, umesto da se bavite nepotrebnim stvarima.

Inverter klime ili Gas?

Klima uređaji Vam omogućavaju slobodu izbora kada je u pitanju grejanje, za razliku od grejanja na gas. Više ne morate biti ograničeni vremenskim uslovima ili tuđim odlukama o tome kada treba da uključite sistem grejanja.

Bez obzira da li je rano jutro ili kasno veče, imate potpunu kontrolu nad temperaturom u svom domu.

Dodatno, priključak za grejanje na gas može biti skup i vuče sa sobom niz problema poput legalizacije i potrebnih ugovora.
Samo dobijanje odobrenja i potrebne dokumentacije može trajati mjesecima.

Nasuprot tome, inverter klima uređaji vam mogu biti dostupni u roku od jednog dana od dana poziva.

Uz sve navedene prednosti, inverter klima uređaji vam takođe pružaju mogućnost hlađenja tokom letnjih meseci, što je opcija koju grejanje na gas jednostavno ne može da vam ponudi.

Drva ili inverter klima?

Da li želite opet da prolazite kroz težak proces nabavke drva?

Svake godine biti u kontaktu sa drvosečama koje ne poštuju dogovore.
Ručno premještati drva nekoliko puta pre nego što ih napokon možete koristiti. Seći, slagati i nositi drva u nedogled. Svaki dan nekoliko puta paliti vatru kako bi Vam bilo toplo, a uz to još i zagađujete Vaše okruženje i vazduh koji dišete u neposrednoj okolini.

Samo vi u svom domu znate upravljati kotlom, pa cela obaveza spada na Vas.

A na kraju se suočavate s poskupljenjem drva koje potpuno narušava vaš proračun.

Pozovite nas i rešite se nelagodnosti

Isplativost

Klima uređaji s inverter tehnologijom su štedljivi. Pravilno podešavaju snagu grejanja, što znači da troše manje energije u poređenju s drugim uređajima koji konstantno troše istu količinu struje. koriste senzore koji neprestano mere temperaturu u vašem domu i prilagođavaju je vašim željama. To znači da nećete morati da se brinete o konstantnom podešavanju ili prevelikom zagrevanju prostora. Inverter klima uređaji ostvaruju izvanredan stepen iskorišćenja od 1:4 – to znači da za 1kw električne energije dobijate čak 4kw toplotne energije.

Kako to postižu? Naši klima uređaji su pravi majstori u “kradji” toplote iz spoljne sredine.

Vazduh/voda ili vazduh/vazduh

Toplotne pumpe vazduh-voda postižu optimalnu efikasnost samo u kombinaciji s podnim grejanjem. U suprotnom slučaju, temperatura iskorišćenja kod sistema vazduh-vazduh (poput inverter klima) ostaje slična ili u nekim situacijama čak nadmašuje performanse sistema vazduh-voda. Ako dodamo troškove postavljanja podnog grejanja i cenu samih uređaja, primetit ćete da je period povrata investicije za klima uređaje znatno kraći.

Ako vam je važan mir u kući i tražite praktično rešenje za problem grejanja vašeg prostora, onda su inverter klime najbolji izbor za Vas.

U slucaju da već boravite u kući kojoj je potreban novi vid grejanja i ne želite napuštati svoj dom na nekoliko nedelja. Ne zelite da potpuno ispraznite kuću kako biste pretvorili svoj zivotni prostor u gradiliste.
Postoji bolje resenje…

Pozovite nas i izbegnite nelagodnosti

Poverenje u tehnologiju

Iako ljudi još uvek možda sumnjaju u mogućnost grejanja klima uređajima, treba napomenuti da je ova tehnologija postala veoma isplativa i moguća sa pojavom inverter modela, pre samo nekoliko godina.

Korišćenje freona i razmena vazduha omogućava klima uređajima da efikasno koriste toplotu iz spoljne sredine čak i pri ekstremno niskim temperaturama.

Na svaki kilovat električne energije, dobijate čak četiri kilovata toplotne energije. Iskoriscenje 1:4

Scroll to Top